PER QUÈ EL YOGA T ́INTERESSA

 

Text original de la mestra Prema per a la revista Tot Caldes


Què ens aporta el yoga?

La persona que s'inicia en en el yoga desenvolupa un cos saludable, fort, flexible, i lleuger.

El Yoga és una pràctica que et tracta com un ésser complert i espiritual, encara que no pertany a cap religió, obre una nova dimensió de consciència més profunda, i poderosa que permet que les coses canviïn en tu i al teu voltant.

Les postures o asanas estan desenvolupades a través de segles com una manera d'harmonitzar tot el nostre cos: les cadenes musculars, l'activació dels òrgans interns, l'equilibri dels sistemes biològics, i de les funcions vitals, glandular, circulatori, nerviós.

A la imatge veiem un exemple d’Adho Mukha asana emprada per enfortir els músculs de l'esquena, abdomen, i cames, alliberant la zona lumbar. Tanmateix, tonifica els òrgans reproductors, alleujant dolors menstruals, i és recomanable durant la menopausa.



Emocionalment, les postures invertides ens ajuden a alliberar-nos dels condicionaments, i els hàbits negatius de pensament obrint la nostra ment a una actitud més positiva sobre la vida.

Amb els exercicis de respiració, i concentració també obtenim una ment lluminosa, més clara i silenciosa.

Associar el cos, la ment, i els sentits equilibra les nostres emocions. Diuen que les persones som fractals de l‘univers. Cada ésser d ́aquesta Terra conté en sí mateix la llavor de la vida, un reflex directe de la naturalesa. Tot està en tu, com expressa aquest poema de la cultura que ha desenvolupat el yoga:


“ El ric construirà temples per a Déu.

Què puc fer jo, una persona pobre?

Les meves cames són els pilars, el meu cos és el santuari,

el cap, una cúpula d'or.

Les coses que estan quietes cauran,

però el que es mou durarà per sempre.”

Comentarios