QUÈ ÉS LA MEDITACIÓ I PERQUÈ SERVEIX

 


QUÈ ÉS LA MEDITACIÓ I PERQUÈ SERVEIX

                                       

                                                     Text publicat a la revista Tot Caldes d´Agost 2023


La Meditació és un estat natural. Són aquests moments tranquils en els que podem estar en silenci, amb nosaltres mateix@s, de forma saludable, sense necessitat de explicar-nos res, amb molta calma i amb una forta sensació de presència.

Malgrat que sigui natural i a l´abast de tothom, hem perdut aquesta facilitat per “estar” simplement, sense tenir la sensació de perdre el temps o la necessitat d´algun estímul extern.

Dintre d´aquesta societat, la nostra atenció está sempre posada a l´exterior, moltes vegades en coses banals, que realment no ens interessen, i ni tan sols ens en adonem.

La ment està sempre ocupada en processar informació i si no sabem parar-la, es torna ingobernable. Com diuen les filosofies orientals, la ment és com un mono que salta de branca en branca, sense parar. Quan no la tenim ocupada, ens posem nerviosos, podem caure en l´estrès, o en pensaments repetitius que ens desgasten.

Aprendre a meditar és especialment beneficiós pel sistema nerviós i en conseqüència per la salut en general.

Observar la naturalesa, respirar profundament, tenir moments de soledat tranquila, de reflexió, són accions senzilles que ens ajuden a recuperar i mantenir l´equilibri i la pau personal.  


Saivani Saura

Facilitadora de Meditació




Comentarios